2020-03 – DIVOKOST V SRDCI cz

OTEVŘENÝ VEČER A VÍKENDOVÁ DÍLNA 5RYTMŮ

13.-15. 03. 2020
BRNO

Jason Rowe (UK)

about workshop in english|


AKCE ZRUŠENA Z DŮVODŮ OPATŘENÍ PROTI ŠÍŘENÍ KORONAVIRU


„Když už nezbylo nic, co můžeš nechat jít, vypni hudbu, posaď se ve tmě a poslouchej tep svého srdce.“ Gabrielle Roth

V tanečních a pohybových dílnách 5Rytmů začínáme u dechu, rozpohybujeme tělo a pokračujeme zapojením mysli i srdce. Je to meditace pohybem, kdy pohyb tu je lékem i metaforou. Pět způsobů pohybu a bytí. Na konci každé z tanečních vln přichází pocit svobody a přítomnosti v daném okamžiku.

V tomto víkendovém workshopu se přesuneme do mapy 5Rytmů nazvané „Tep srdce“ (Heartbeat), kde prozkoumáme pět základních emocí: strach, hněv, smutek, radost a soucit.

Prozkoumáváme naše emoce jako energii, jako sílu, jako součást bytí člověkem.

S tím, jak se dáme do pohybu, rozpohybujeme i emoce, uzamčené ve svalech našeho těla. Budeme je pozorovat, necháme je plout s rytmy, aniž bychom je tlačili pryč, či se k nim poutali.

Budeme tancovat sami, ve dvojicích i ve skupině, tak abychom měli prostor a příležitosti prožít velkorysost našeho divokého, něžného a odvážného srdce, které se ponoří do skutečné síly milování.



JASON ROWE

profil na 5Rhytms.com | stránka na FB

Jason Rowe propadl 5Rytmům v roce 2003, načež absolvoval výcvik u zakladatelky Gabrielle Roth a v roce 2011 se stal akreditovaným učitelem. Pod vedením Jonathana Horana se v roce 2015 kvalifikoval pro vedení úrovně „Heartbeat“. Vede pravidelné otevřené lekce a dílny ve Velké Británii i mimo ni. Celoživotně žije a pracuje v Londýně.




INFORMACE

OTEVŘENÝ VEČER

Pátek 13.03.2020
19:00 – 21:30

DÍLNA

Sobota 14.03.2020
11:00 – 18:00

Neděle 15.03.2020
10:00 – 17:00

KDE

Tělocvična pod Hradem
Údolní 221/3, Brno (mapa)


CENA

dílna + otevřený večer

3.500,- Kč / 135,- EU

pouze otevřený večer

400,- Kč / 16,- EU

Kapacita OTEVŘENÉHO VEČERA je NAPLNĚNA – nechoďte bez přihlášky. Registrujte se prosím ať vás můžeme informovat při změně (někdo se odhlásí apod.).

pouze dílna

3.300,- Kč / 127,- EU

BONUS – 15 % sleva
V Brně se letos v březnu scházejí dva taneční víkendové workshopy. Náš s Jasonem Rowem a druhý s Davidem Mooney (Movement Medicine; více informací zde). Pro jejich blízkost jsme se rozhodli nabídnout slevu 15% z kurzovného obou workshopů těm z vás, kdo se chcete účastnit obou.



Dílna je vedena v angličtině s tlumočením do češtiny.

| CHI SE PŘIHLÁSIT |

Údaje pro platbu zasíláme po vyplnění přihlášky.
Vaše místo bude rezervováno po vyplnění přihlášky a úhrady celé částky či zálohy.
Storno poplatek dle termínu odhlášení. Podrobnosti v podmínkách účasti.



VÍCE O 5RYTMECH

5Rytmů je dynamická pohybová meditační praxe, filozofie i umění. Pohyb je tu lékem i metaforou, sahající napříč všemi jazyky, kulturami a věkovými skupinami.

5Rytmů zahrnuje Plynutí, Staccato, Chaos, Lyriku a Klid. Těchto pět způsobů pohybu představuje pět způsobů bytí. Jsou to chodidla, boky, hlava, ruce a dech. Zapojujeme dech, tělo, mysl i emoce.

Na konci každé plně prožité taneční vlny nacházíme pocit svobody a přítomnosti v daném okamžiku.

Může se to zdát jednoduché, ale je třeba praxe, odevzdání se a naslouchání vlastnímu vnitřnímu světu. Kdekoli se praktikuje 5Rytmů, zrodí se komunita, která tančí, potí se, mění se, podporuje a poskytuje bezpečný prostor pro každého z nás.

5Rytmů je to tvořivost, propojení, společenství.

O 5Rytmech se můžete dovědět, přímo od zakladatelky Gabrielle Roth v tomto videu, na domovských stránkách 5Rhythms, nebo též v naší sekci o 5Rytmech.



ZAMĚŘENO NA LEKTORA

JASON ROWE

přeloženo z „5Rhythms Tribe | June Teacher Spotlight 2019“


Všechen život je posvátný.

Pamatuji si, jak jsem jako dítě seděl na okraji školního hřiště a cítil ke všemu takovou lásku. Ten okamžik dal mému životu velký význam.

Byl jsem vychován v londýnské rodině ze střední třídy, která se nehlásila k žádnému náboženství, v době, kdy se Spojené království zaměřovalo na materiál – vlastnictví, peníze, konkurenci. Tak jsem se i já vydal tímto směrem. A navzdory úspěchu v této rovině, jsem byl ve svých 33 letech prázdný a zlomený. Bylo to poprvé, kdy jsem byl schopen požádat o pomoc a přijmout ji.

O čtyři roky později, v dubnu 2003, našly moje nohy parket 5Rytmů, kde mě ovládl pocit skutečné lásky. Můj vnitřní tanečník byl propuštěn, aby prozkoumal základní mapy praxe 5Rytmů: Vlny (Waves), Tep srdce (Hearbeat), Cykly (Cycles) a Zrcadla (Mirrors). Kompletní, integrativní, transformativní a léčivá mandala.

V roce 2005 jsem na tanečním parketu potkal svou současnou partnerku Angelu (také učitelku 5R). Od té doby spolu žijeme a máme třináctiletou dceru.

Ze studií u Gabrielle Roth v roce 2011 si pamatuji, jak říkala, že učitelé přicházejí a odcházejí. A to, že být učitelem je čistě o trvalém závazku k tanci. 5Rytmů je mým učitelem.

Zahájil jsem pravidelné lekce a s požehnáním od Gabrielle začal pracovat se seniory a dětmi s těžkým zdravotním postižením.

V letech 2014 až 2015 jsem prošel navazujícím výcvikem pro výuku mapy „Tepu srdce“ (Heartbeat) s Jonathanem Horanem. Tato roční cesta mi přinesla hluboké lidství a pokoru do všech oblastí mého života.

Jason Rowe
5Rhythms Tribe | June Teacher Spotlight 2019



DÍLNU POŘÁDÁ / KONTAKT

Josef Tusa

JOSEF TŮŠA

FB skupina s aktuálními informacemi o pravidelných večerech a dílnách které pořádá.

email@joseftusa.cz | +420 734 547 926 |
profil na 5Rhytms.com


Dílna na webu 5Rhytms.com.
Dílna Divokost v srdci jako událost na FB.

| PŘIHLÁSIT SE NA DÍLNU|